Games & Hardware - topzone.lt

Go Back   Games & Hardware - topzone.lt > Geležis / Hardware > Ką pasirinkti?

Sveikas atvykęs į topzone.lt!

Jūs esate neprisijungęs. Jei norite naudotis visomis forumo galimybės, Jums reikia užsiregistruoti. Registracija yra labai paprasta, greitai ir svarbiausiai nemokama!

Prisijunk dabar ir naudokis visomis topzone.lt forumo galimybėmis. Prisijungęs galėsi:
  • Skaityti ir rašyti visuose topzone.lt forumuose.
  • Gauti ir siųsti asmenines žinutes, su kitais nariais bendrauti el. paštu ar skype.
  • Užduoti rūpimus klausimus, kuriuos atsakyti padės kiti diskusijų dalyviai.
  • Įkelti ir parsiųst bylas.
  • Taip pat nematysi daugumos reklamų!

Registruokis šiandien!

Jau esi forumo narys? Prisijunk savo nick'u ir slaptožodžiu, ir daugiau nebematysi šios žinutės.

Reply

LinkBack Temos įrankiai Rodymo būdai
Old
  (#1)
Eilinis Descartes is on a distinguished road

Descartes's Avatar

Prisijungė: Sep 2007
Galia: 0

Ateičiai: Core 2 Duo E6850 ar Core 2 Quad Q6600? Taip pat PSU klausimas - 2007-09-27, 13:42

Negaliu apsispręst, kurį imti ateities žaidimams. Žvilgtelėjau į benčmarkus šen bei ten, ir E6850 daugumoj testų lygus Q6600, nors kai kur pirmauja, kai kur atsilieka, pavyzdžiui, Valve Particle simuliacijoj bei Supreme Commander (su WinXP). Kadangi abudu palaiko 4 branduolius, taip suprantu, kad žaidimuose, kurie palaiko 4 branduolius, Q6600 pirmaus? O ateinantys žaidimai palaiko 4 branduolius: Source varikliukas palaikys 4 branduolius, Crysis, UT3...

Tačiau mane gąsdina Q6600 procesoriaus 2.4 GHz. Q6700 per brangu. Ar žaidimai, kurie nepalaiko net dviejų branduolių, strigs su Q6600? E6850 bent turi 3GHz. Palyginimui, ar žaidimas, nepalaikantis net dual core, eis geriau ant 2800+ AMD ar Q6600, ir ar žymus skirtumas būtų tarp jų? Kvailas palyginimas, žinau, bet geriau įsivaizduosiu.

Ir dar. Kokio PSU reikia HD2900XT vaizdo pl.? Visur rašo, kad galingo, o kokio, nerašo; skaičiau tik, kad Crossfire'ui reikia daugiau nei 600W (aš, aišku, į Crossfire nepretenduoju ). Ar 400W užtektų?
Reply With Quote
Reklama

Old
  (#2)
Pulkininkas Keoz will become famous soon enoughKeoz will become famous soon enough

Prisijungė: Jul 2007
Amžius: 18
Galia: 30

Send a message via Skype™ to Keoz
2007-09-27, 15:51

400W turetu uztekt plius kuo toliau tuo maziau dalys ima elektros
Reply With Quote
Old
  (#3)
Administrator Original'as has a spectacular aura aboutOriginal'as has a spectacular aura about

Original'as's Avatar

Amžius: 22
Galia: 161

2007-09-27, 16:14

Nenusišnekėk, pirma E6850 yra Core 2 Duo, tai yr 2 branduolių, todėl ir žymimams E. Visi Intel quadro žymimi Q, kaip ir Q6600.

Kaip matai, dabar E6850 yra geriausias, nes didžiausias jo dažnis, bet pagal kainą E6750 geresnis, nes spartinas geriau, o kaina mažesnė. Na o Quadro Q6600 nėra baisiai brangus, užsienyje maždaug lygiai su E6750 Q6600 kainuoja, bet jis gauna ant žaidimų, tik vienas žaidimas yra optimizuotas Quadro procui, tai Lost Planet, ten jis 30% visus lenkia, bet kiti žaidimai dar negreitai Quadrui bus optimizuoti, manau Intel spės naują procų seriją išleist, žodžiu dabar tai visiškai neapsimoka Q6600 imt, geriausiai E6750. 2008 viduryje maždaug jau turėtų normaliai Quadro procams optimizuotų games pasirodyti, tai mažiausiai dar metai praeis, kol jie lenks Core 2 Duo. Energijos, tai jie tikrai 2 kart daugiau už Core 2 Duo valgo ir kaista tiek pat kartų daugiau, žodžiu, dabar naudos nėra, o minusų daug..
HD2900XT yra šūds, tai belekiek energijos valgo, o ją naudoja kambariui pašildyti, o ne žaidimams generuoti, geriau jau 8800GTS. E6750 ir 8800GTS laisvai su COba King 420W PSU eina, kuris 120lt tekainuoja, beto tylus ir šiaip visai neblogas, vokiečių, toks pas mane stovi.
Reply With Quote
Old
  (#4)

Descartes's Avatar

2007-09-27, 16:59

Citata:
Žinutę parašė Original'as View Post
Nenusišnekėk, pirma E6850 yra Core 2 Duo, tai yr 2 branduolių, todėl ir žymimams E. Visi Intel quadro žymimi Q, kaip ir Q6600.
O ar aš kitaip teigiau? :/

Citata:
Kaip matai, dabar E6850 yra geriausias...
Va būtent dėl to ir negaliu apsispręst. Q6600 atsilieka vien tik dėl to, kad dar neatėjo jo laikas. Kitais metais E6850 jau gali pasenti (vien jau Source variklis, Crysis ir UT3 palaikys quad core, ir, kaip sakei, Lost Planet jau palaiko quad core, bei Supreme Commander). Ar E6850/E6750 ilgai gyvens? E6850 surenka "tik" 55 FPS Valve Particle simuliacijoj, kuri palaiko ir išnaudoja 4 branduolius, ir čia tik simuliacija, tikram žaidime gal ir mažiau surinks (arba aš pradedu grybaut).

Citata:
...nes didžiausias jo dažnis, bet pagal kainą E6750 geresnis, nes spartinas geriau, o kaina mažesnė. Na o Quadro Q6600 nėra baisiai brangus, užsienyje maždaug lygiai su E6750 Q6600 kainuoja, bet jis gauna ant žaidimų, tik vienas žaidimas yra optimizuotas Quadro procui, tai Lost Planet, ten jis 30% visus lenkia, bet kiti žaidimai dar negreitai Quadrui bus optimizuoti, manau Intel spės naują procų seriją išleist, žodžiu dabar tai visiškai neapsimoka Q6600 imt, geriausiai E6750. 2008 viduryje maždaug jau turėtų normaliai Quadro procams optimizuotų games pasirodyti, tai mažiausiai dar metai praeis, kol jie lenks Core 2 Duo. Energijos, tai jie tikrai 2 kart daugiau už Core 2 Duo valgo ir kaista tiek pat kartų daugiau, žodžiu, dabar naudos nėra, o minusų daug..
Na, dėl spartinimo, turiu skaudžią patirtį, ir mieliau sumokėsiu šiek tiek daugiau. Bet va, kad Intel'is jau spės išleist naują seriją, tas tiesa. Ir E6850 naudoja tokį patį socket'ą kaip ir quad core, tai galėčiau E6850 griebt dabar, o po to pasirinkt quad core. Ir visgi, bijau, kad E6850 jau kitais metais gali pasent.

Citata:
HD2900XT yra šūds, tai belekiek energijos valgo, o ją naudoja kambariui pašildyti, o ne žaidimams generuoti, geriau jau 8800GTS. E6750 ir 8800GTS laisvai su COba King 420W PSU eina, kuris 120lt tekainuoja, beto tylus ir šiaip visai neblogas, vokiečių, toks pas mane stovi.
Bet 8800GTS turi 320MB, 320bit, o HD2900XT daugiau, 512/512. Na, Gigabyte ir Sparkle turi 8800GTS 640MB.
Reply With Quote
Old
  (#5)
Administrator Original'as has a spectacular aura aboutOriginal'as has a spectacular aura about

Original'as's Avatar

2007-09-27, 17:17

Citata:
Žinutę parašė Descartes View Post
Bet 8800GTS turi 320MB, 320bit, o HD2900XT daugiau, 512/512. Na, Gigabyte ir Sparkle turi 8800GTS 640MB.
ne meguose laimė

Koks skirtumas ką ten palaiko ir kokio pločio magistralė, jei 8800GTS lenkia FPS kiekiu 2900XT, tai pastaroji nors ir 10GB atminties gali turėt, bet jei atsilieka ant žaidimų, tai kam rūpi? Kad 8800GTS turi mažiau stuff, bet eina geriau, tai tik į naudą, nes mažiau kaista ir mažiau birbia. Sparkle ne firma, šūdinus aušintuvus daro, problematiškos jų plokštės net nespartinus perkaista, tikra nesamonė, todėl ir pigesnės.. imk ASUS, Gigabyte ar Gainward, dar Club 3D, o visos kitos Lietuvoj maždaug šūds. Jei rasi, tai aišku geriausiai XFX ar EVGA imt jau gamykliškai spartintas, ten geresnės medžiagos, mažiau jos kaista, net už default. 320MB per akis, nes magistralė tik 320bit, 640MB kaip visad iš lamerių kelis litus daugiau paiimt, o realiai naudos nėra.
Citata:
Na, dėl spartinimo, turiu skaudžią patirtį, ir mieliau sumokėsiu šiek tiek daugiau.
1 diewo įsakymas sako: nespartinti Core 2 Duo yra nuodėmė. Čia nesiskaito dabar spartinimu, nes E6850 ir e6750 tokie pat metalo gabalai, tik užprograminti veikti kitais dažniais, tai 3GHz už simerkęs pasieksi su E6750, nes net mano E6300 su default voltage 3GHz pasiekia nuo 1,86GHz. Na o šiaip, tai E6750 normaliai gali veikt 3,2-3,4GHz priklausomai nuo kit detalių. Čia be jokių nuostolių, kad kais labiau ar pan. viskas eis kaip su gamykliniais parametrais, tiek tik paspartinus. Stock lenkia Q6600, o paspartinus dar labiau atsiplėš, tik ir Q6600 galima spartinti, bet ten tokios nesamonės, kad net laidai nusvyla poto ant MB jau 3,8GHz, o E6750 normaliai kaip ir kiti Core 2 Duo eina.
Reply With Quote
Old
  (#6)

Descartes's Avatar

2007-09-29, 10:25

Ai, griebiau Q6600 ir Gigabyte 8800GTS 640MB. :P
Reply With Quote
Old
  (#7)
Pulkininkas Keoz will become famous soon enoughKeoz will become famous soon enough

Amžius: 18
Galia: 30

Send a message via Skype™ to Keoz
2007-09-29, 12:17

nesamone imk e6750 ir 9xxx
Reply With Quote
Old
  (#8)

Original'as's Avatar

2007-09-29, 16:51

Citata:
Ai, griebiau Q6600 ir Gigabyte 8800GTS 640MB. :P
Jei čia žiemai ruošiesi, tai patariu nusipirkt tikrą radiatorių namams pašildyti, kompas vistiek ne taip gerai šildo namus, sunku ten pagal tuos hercus kambario temperatūrą skaičiuot.

Jokios naudos neturėsi iš to Quadro mažiausiai pusmetį, o gal ir iki 2009. jo greitis apgailėtinas su E6750 lyginant, o kiek watų jis naudoja kambario pašildymu, tai net nekalbu.. Žodžiu, kvailas pasirinkimas Q6600 vietoj E6750, jei tik žaidimas imi! Jei mėgsti kokius iškrypėliškus žaidimus, tarkim Wow, nori lošti iš kart su 3 account ant vieno kompo, tai Quadro tiktų, o šiaip lošt naujus game normaliai, tai sux toks procas.. http://www.geraspc.lt/?page_id=8
Reply With Quote
Old
  (#9)

Descartes's Avatar

2007-10-01, 13:55

Citata:
Žinutę parašė Original'as View Post
Jei čia žiemai ruošiesi, tai patariu nusipirkt tikrą radiatorių namams pašildyti, :D kompas vistiek ne taip gerai šildo namus, sunku ten pagal tuos hercus kambario temperatūrą skaičiuot. :D
Čia tik durniai švaisto pinigus ir ant radiatoriaus, ir ant PC. ;)

Citata:
Jokios naudos neturėsi iš to Quadro mažiausiai pusmetį, o gal ir iki 2009.
Aš žinau. Aš tai pabrėžiau savo pirmam ir antram poste. Tačiau aš rinkau procesorių ateičiai. Aš žinau, kad šiandien quadro lygus dual'ui, o kai kuriais atvejais netgi atsiliekia nuo jo. Tačiau pabandyk su dual core pažaist Supreme Commander, o aš pakikensiu. ;) Aš dvejojau, nes mįslijau: "Aha, šis E6850 - vienas iš geriausių, bet ar ilgam jis man?".

Citata:
jo greitis apgailėtinas su E6750 lyginant, o kiek watų jis naudoja kambario pašildymu, tai net nekalbu..
Pas mane nedaug technikos namie. Galiu sau leist. O dėl greičio... kaip tu ir sakei dėl vaizdo pl., ne meguose laimė, taip ir čia, ne hercuose laimė. Quad'as stovi greta dual'ų su didesnių dažniais žaidimuose, kurie palaiko "tik" dual. Dabar įsivaizduok žaidimą, palaikantį quad.

Citata:
Jei mėgsti kokius iškrypėliškus žaidimus, tarkim Wow
Prie ko čia WoW? WoW iš pradžių net nepalaikė dviejų branduolių. Ir aš mieliau pasismaugčiau ant savo ausinių laido, nei žaisčiau WoW.

Beje, nors aš nesiruošiu OC'int, pasikapstęs internete atradau, jog žmonės OC'ina ir Q6600 iki 3.2 GHz. Su stock aušintuvu. :)

Ir, galų gale, dar paskaitęs keletą straipsnių ir peržiūrėjęs tuziną forumų, supratau, kad Dual vs. Quad = AMD vs. Intel = nVidia vs. ATi = Windows vs. Linux ir t.t. Be to, ne visi noriai rinkos dual'ą, kai jis pasirodė; buvo skeptikų. Na, žiūrėsiu, kas gausis.
Reply With Quote
Old
  (#10)

Original'as's Avatar

2007-10-01, 14:33

viena iš priežasčių, kad visokios MMO aukos perka Quad dėl to, kad galėtu ant vieno kompo keliais account lošt ir sau exp dar pasikelt. tai jei loši iš kart du ar daugiau game tada apsimoka ir dabar.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Temos įrankiai
Rodymo būdai

Rašymo taisyklės