Jūs esate NEprisijungęs. Jei norite naudotis visomis forumo galimybės, Jums reikia užsiregistruoti. Registracija yra labai paprasta, greitai ir svarbiausiai nemokama!
Prisijunk dabar ir naudokis visomis topzone.lt forumo galimybėmis. Prisijungęs galėsi:
Skaityti ir rašyti visuose topzone.lt forumuose.
Gauti ir siųsti asmenines žinutes, su kitais nariais bendrauti el. paštu ar skype.
Užduoti rūpimus klausimus, kuriuos atsakyti padės kiti diskusijų dalyviai.
DSLR fotikas filmuoti 1080p video -
2009-12-26, 15:56
Jau atgyveno mano Sony HC85E kamera, greit reiks upgradint į 1080p. Dabar pažiūrėjau, nelabai apsimoka imti vėl camcoderį už 5-6k Lt, nes nieko nepasikeitė nuo mano senojo, ta pati optika ir tie patys sensoriai 1/3. Kai DSLR fotikai pradėjo siūlyti 1080p video galimybę ir turi full size sensorius, todėl spalvos net tamsoje kaip su studijine kamera, net gi kainuoja kai kurie pigiau dvigubai.
Kadangi nelabai domiuosi tais DSLR ir naudosiu jį grynai tik video, tai reikia išsirinkti, kuris geriausiai filmuoja, gerai iš kart garsą įrašo ir turi auto focus patogų per video, panašias filmavimo funkcija. Žinoma, kuo pigesnis tuo geresnis, svarbu, kad tik 1080p @ 24FPS video su autofocus ir bent 720p @ 50FPS filmuotų.
Jau atgyveno mano Sony HC85E kamera, greit reiks upgradint į 1080p. Dabar pažiūrėjau, nelabai apsimoka imti vėl camcoderį už 5-6k Lt, nes nieko nepasikeitė nuo mano senojo, ta pati optika ir tie patys sensoriai 1/3. Kai DSLR fotikai pradėjo siūlyti 1080p video galimybę ir turi full size sensorius, todėl spalvos net tamsoje kaip su studijine kamera, net gi kainuoja kai kurie pigiau dvigubai.
Kadangi nelabai domiuosi tais DSLR ir naudosiu jį grynai tik video, tai reikia išsirinkti, kuris geriausiai filmuoja, gerai iš kart garsą įrašo ir turi auto focus patogų per video, panašias filmavimo funkcija. Žinoma, kuo pigesnis tuo geresnis, svarbu, kad tik 1080p @ 24FPS video su autofocus ir bent 720p @ 50FPS filmuotų.
Nelabai suprantu kam tau to reikia.
Dabartiniai dslr su 1080p turi prastą garso kokybę, o ir korteles nėra tokios talpios, ką jau kalbėt apie džiržgianti lėtą fokusavimą ar anti- shake. Filmavimas yra pridedamas prie dslr kaip prie telefono fotografavimas,kaip papildoma galimybė. Vis dėl to jei tau galva taip apsisuko, siūlyčiau Panasonic lumix g1.
Nežinau, tam ir klausiu, kas naudoja kokį naują DSLR, kokia ten audio kokybė ir viskas. Žinau, kad yra Mic Line in, tai galima išorinį dasipirkti..
Žodžiu, man patikdavo Sony, kad palaiko suround iš kart. Nufilmuoji pvz. pas mane namie svetainėje, o po to paleidi per namų kiną, ir video kai kas skambina į duris, tiesiog taip tikroviškai, kad visada beveik pirma mintis būna bėgti prie durų.
Žodžiu, man reik DSLR tiesiog su geriausiomis video galimybėmis, nesvarbi ta nuotraukų kokybė ar pan.
Galvoju Canon EOS 7D, netgi Engadget visai neseniai tokį nusipirko savo video daryti.
ha, apie tą patį galvoju, bet galbūt yra koks pigesnis su mažiau pikselių ir pačių foto dalykėlių, ir vistiek su 1080p video panašiu..? Kadangi 7D su 18Mpx toks overkill n00bikui kaip man.. Aš norėčiau pabandyti surasti kažką tokio paprasto mėgėjui, svarbu, kad tik video būtų 1080p ir pagrindinės filmavimo fukcijos kaip autofocus įvairūs režimai.
Citata:
Žinutę parašė kungpau
Filmavimas yra pridedamas prie dslr kaip prie telefono fotografavimas,kaip papildoma galimybė. Vis dėl to jei tau galva taip apsisuko, siūlyčiau Panasonic lumix g1.
Aš susirasiu, ko noriu, pasiimsiu išbandymui.. Tada kai pats pažaisiu porą savaičių ir nuspręsiu imti naują 1080p camcoder ar keisti jį į DSLR su 1080p. Kadangi jei jau Engadget ir ne tik perėjo ant DSLR, turbūt tikrai visai neseniai pridėjus 1080p video galimybę prie DSLR'o gavosi netgi geriau už paprastą camcoder.
Ir aš iš anksto pradedu ieškoti, nes su nauja kamera ar DSLR teks ir visą kompą keisti, 1080p gana žiauriai valgo CPU.
------------------------------
Canon EOS 500D geriausiai atitiktų ko ieškau, matrica to pačio 7D, tik mažesnis rezas, didesni pikseliai, pigesnis ir dar geresnis foto 1080p video. Vienintelė bėda "EOS 450D (Rebel XSi) and is obviously designed to take on Nikon's D90. Featuring a 15.1 MP CMOS sensor with 1080p HD video recording at 20fps"
Kaiptik kalėdoms gavau Canon 500D tai super daiktas
720p filmuoja @ 30FPS, o full HD ant 20FPS(matosi lagas)
Matai, man jau iš kart no no yra, nes tik 20fps. Kaip toje apžvalgoje rodė, tai labai trukčiojantis vaizdas, ypač keičiant fokusą arba zoominant.. o 720p yra pif, mano Sony 720p filmuoja..
Canon 7D toks labai profesionalus, daug megapikselių, tris kart brangesnis. Kai pinigai Lietuvoje dar nelyja, tai gaila sumokėti 2/3 brangiau už tokį mažą skirtumą.
Žodžiu, galbūt kažkokie kiti modeliai yra ar kitų firmų, kur iš kart 1080p 30FPS, o man ten nelabai svarbu kitos funkcijos. Man fotografuoti F200EXR geriausias, nes ten praktiškai viską jis daro už mane, tereik paprašyti šviesiau, tamsiau ar lėčiau. Svarbiausiai į kišenę telpa. Čia rimtai, nes kamera praktiškai visada namie guli, kadangi tingisi tampytis, kaip ir DSLR grynai namų naudojamui arba jau į kažkur specialiai fotkint einant tik imti, tiksliau vien filmuoti.
------------------------------
Citata:
Žinutę parašė Mėgstu
Lietuvos shopuose apie 2,3k lt, žinoma iš GNT pigiau galima pasiimti.
tai išsidūrei, nes laisvai ebay 1700Lt buvo, o garantija vistiek Canon. Kai LT perki dar blogiau, nes kol išsieškai tos garantijos, skandalus kelti reikia. Iš UK imi, tai iš kart atsiprašo ir tik skuba naują siųsti, jei kas blogai, kaip normalioje EU šalyje. O pas mus tai kaip Afrikoje pirkti...
Nu supranti, brolis pažystamų turi GNT, tai mums ten papigiai tą fotiką padarė + brolis naują blykstę imė, nes pas ji irgi Canon fotikas, tik senesnis tai vapšė papigiai gavosi O dėl kariavimo irgi bėdų nėra, abu tėvai teisę baigė tai ir pažinčių turi ir šiaip nusimano
Ok sumesiu už kokios valandos kelias foto sample, nes dabar uploadina video, tai visą interneto trafiką naudoja. Sample video rytoj tikriausiai sumesiu, nes šiandien jau tamsų, nėra ką filmuoti gražiai.
Šiaip man ir neįdomu, kai šviesu, nes ir telefonas gražiai lauke filmuoja. Man įdomu, kambaryje, grynai prie eilinio kambario apšvietimo.
Nu tai ok, namuose tiesiog parinksiu įvairesnių spalvų dalykus, kad nebūtų tos pačios spalvos, nes kas iš to jeigu jis juodą baltą gražiai atvaizduoja, o kokią orandžinę "lėvai"
Aš ieškau su pilnu 1080p 30FPS, tai konkrečiai 500D atkrenta. Tik šiaip įdomu palyginti su savo Sony kamera. Juk sakė vienas šioje temoje, kad sux DSLR video...
Aš nebandžiau jokio filmuojančio, tai man tik dabar klausimas. Gal verta pasiimti išbandyti kokį DSLR, tik pirma reiktų susirasti su normaliu 1080p palaikymu. Dabar Nikon iš vis tokių neturi, Canon per lėtas konkrečiai 500D. Kiek žiūrėjau, tas video iš vis tik ant paskutinių modelių tėra, tai žiauriai mažas pasirinkimas šiandien filmuojančių. Man labai ir nedega, pavasarį naujas lineup visų gamintojų turėtų pasirodyti.