Laptopo pajungimas prie interneto per kita kompa.Uzeikit,padekit kas mokat.
Sveikas atvykęs į topzone.lt!
Jūs esate NEprisijungęs. Jei norite naudotis visomis forumo galimybės, Jums reikia užsiregistruoti. Registracija yra labai paprasta, greitai ir svarbiausiai nemokama!
Prisijunk dabar ir naudokis visomis topzone.lt forumo galimybėmis. Prisijungęs galėsi:
Skaityti ir rašyti visuose topzone.lt forumuose.
Gauti ir siųsti asmenines žinutes, su kitais nariais bendrauti el. paštu ar skype.
Užduoti rūpimus klausimus, kuriuos atsakyti padės kiti diskusijų dalyviai.
Laptopo pajungimas prie interneto per kita kompa.Uzeikit,padekit kas mokat. -
2007-12-26, 16:25
Taigi,noriu pajungi laptopa prie interneto per savo turima PC.
Taciau nezinau ka daryti.Dabar situacija yra tokia,PC pajungtas
prie interneto per USB,o laptopas ir PC sujungti per lano
laida.Ka daryt toliau kad laptopu galeciau naudotis internetu?
Patarkit kas zinot.
Nu kaip koks,na is tako kuri imiau.Tiksliau butu speedtouch.
Na paprastas,su 4 isejimais.DSL,tinklo,usb,ir power.Ir viskas.
Bandziau jungt viena per usb,o laptopa per lano,tai neejo pajungt.
Na,marsurtizatoriaus neturiu,bet gi turi but imanoma pajungt
prie interneto viena kompa per kita kompa?Tiksliau,
vienas jungiasi(pagrindinis) per USB i interneta,o laptopas
per lano laida(jie abu juo sujungti) irgi jungiasi per interneta.
Tik nezinau kaip cia suprogramint ar ka kur daryt,eit ir etc.
Tai padekit kas zinot.
Tu supranti, dabar pas tave paprasčiausiai modemas, per kurį prie interneto jungiesi per PPPoE, tai kaip tu iš dviejų skirtingų kompų prisijungsi per ta patį modemą per PPPoE, tau reikia papraščiausiai DSL modemo - mašruzatoriaus kitaip sakant routerio, kuris automatiškai išlaikys prisijungimą prie PPPoE ir internetą dalins 4 LAN ir WLAN jei yra. Pas mane irgi SpeedTouch 585v6, jis pagal TEO nustatymus irgi dirbo bridge režimu, tai yra jungtis reikdavo iš kompo per PPPoE ir negalėdavai jokio kito nei per WLAN nei per kitus lizdus prijungti, reikėjo konfiguruoti, o dabar veikia visi 4 LAN lizdai + WLAN Tavo modem'as yra prijungti vienam kompiuteriui arba per USB arba per Ethernet kabelį, kitaip neišeis, nes jo nenustatysi, kad jis veiktu kaip routeris. Va ką tau reikia nusipirkti:
Jei nereikalingas bevielis internetas:
Linksys ADSL2 GATEWAY WITH 4-PORT SWITCH 197.00 Lt
Jei reikalingas bevielis internetas:
LINKSYS ADSL2+FW+4-PORT SW+SB 54 MBPS 285.00 Lt
Taip nieko nepadarysi, nes kaip sakė, turi tik vieną modemą, kuris skirtas vienam kompui.
Aš tarkim turiu FON routerį (nemokamai gavau ), tai į jį kiši net'o laidą, o iš jo per Wi-Fi jau jungies kaip tinkle kompai, tai tau reik routerio, o ne paprasto modemo. Kadangi turi lapį, tai tikriausiai geriausiai pirkt bevielį router'į, kuris ir wi-fi palaikytų.
Nuo kada FON'era routeriu patapo? jin tik prapraščiausiai WiFi stotelė ir ką jis su fonera veiks? Jei jam reikia pajungti ir desktop pc ir laptopą? Aš ir turiu 3 LaFonera (nemokamai gavau), tai ją tik nebent prijungti prie router'io, prie pačio modemo nelabai gautusi, nes jį neveiktu nes man rodos nesijungia pati per PPPoE prie interneto... aš dar turiu ir Fontenna, bet žodžiu mėšlas ta fonera, dažnai dingsta connection nuo jos nes persikrauna, ir baisiai kaista, vieną kartą galvojau, kad toj lyditis pradės...
Tai ir gali kelis kompus per Wi-Fi pajungt, pačią fonerą reik ant interneto laido kabinti, o per Wi-Fi kelis kompus gali pajungt. Toje + turėtų būti galimybė dar vieną ir lan laidu pajungt.
Tai fainai, bent matei per wifi jei per betona kompas stovi ir zaidi koki zaidima koks loss ir choke buna? nera tobulas tas wifi, visu pirma wifi nėra saugu, ant keliu kompu lafonera lūžta, buvau ir laptop ir telefona pajunges kas 5min persikrauna jei per private jungiesi...
Na nezinau ar jus taip mane ar ne taip supratot,bet ta prasme,
sake kad kazkaip per Internet Sharing galima pasijungt,ta prasme,
pasharini vienam kompe kuris jungiasi i neta,ir per laptopa galima taip
pat jungtis,ar kazkaip panasiai,dar sujungus kelis kompus i workgroup'a.
Tai taip imanoma ar ne?