Žodžiu turiu jau virš mėnesioPC komplektaciją susirinkęs su pagalba. Bet vis neapsisprendžiu dėl CPU ir GPU. Prašau patariant nepradėti aiškinti, kad tas CPU/GPU š... paskutinis, jog man nereikia jo ir t.t... Tik išsakykite savo nuomonę.
Imu AMD Phenom II x6 1055T 125W. Bet rugpjūčio mėnesį pasirodė 95W OEM versija ir ji kol kas pardavinėjama tik JAV, o UK tik crappy "bundle" rinkiniuose.
Na pagrindiniai deklaruojami skirtumai tarp šių versijų yra tie, jog skiriasi TDP 30W, bei maksimalus CPU kaitimas (95W maks - 72 laipsniai; 125W - 62 laipsniai). Spartinto 95W (4,0+ Ghz) TDP, kaip nespartinto 125W - nuo 170W iki 220W. O 125W spartintas siekia ~300W...
Prisipažinsiu, kad ten architektūrose nelabai ką raukiu, bet darau prielaidą, jog 95W OEM versija gali būti su kažkokiu pataisymu ir pan (gal klystu).
Taip pat forumuose 95W OEM versijos turėtojai rašo, jog jis geriau spartinasi, mažiau kaista ir mažiau vartoja. Aš taip pat žadu ateityje pasinaudoti CPU spartinimu nors apie jį nutuokiu tik teoriškai iš rastos informacinės medžiagos internete. Ir gal jis man visai nereikalingas...
Kaip sakote - ar pasirodys 95W OEM versija Lietuvos parduotuvėse? Ar verta man laukt? Ar pirkti iš JAV - turiu galimybę, kad įduoda žmogui į rankas arba registruotu paštu tik CPU be aušintuvo atsiunčia, be muitų? Ar neatsitiktu CPU kas nors siunčiant registruotu laišku, nors ir įpakuotas į tą plastmasinį firminį dėkliuką?
Ar man nesukti sau galvos dėl to 95W OEM versijos?
O dėl GPU. Noriu imti GTX 460, bet netrukus turi pasirodyti AMD 6xxx serija. Galvoju gal pasiimti motininę su chipsetu ir jos palaukti? Gal kris kainos, o gal bus kas nors geriau už GTX 460 ir jos kainą? Ar imti iškart GTX460 ir nesukti sau galvos?
Kaip ir prašiau - nepradėkit man pasakoti, kad man to CPU nereikia ir koks jis š..., ir kad imčiau kitą... Atsakykite tik į pateiktus klausimus... Dėkoju